Za cca 1,5 l

Bademovo mlijeko

event 17.07.2020.

U samo nekoliko koraka napravite ukusno i zdravo biljno mlijeko.

Sastojci:

  • 1 šalica badema
  • 1 l vode
  • po želji: med, agava ili javorov sirup; cimet, vanilija ili neka druga aroma

Priprema:

  1. Šalicu badema, koje ste prethodno namočili preko noći, ubacite u blender.
  2. Ulijte litru vode i miksajte dok se smjesa ne pretvori u “mliječnu” tekućinu (otprilike 1 min).
    Procijedite kroz gazu ili posebnu vrećicu za cijeđenje mlijeka.
  3. Procijeđenoj tekućini po želji dodajte: med ili agava sirup, cimet, vaniliju ili neku drugu aromu koja vam odgovara.
  4. Vratite u blender i još jednom izmiksajte da se dodani sastojci sjedine s mlijekom.
  5. Ostatke badema osušite (dehidrirajte), mogu se upotrijebiti za kolače ili izradu bademovog brašna (ako imate veće količine).


ZAŠTO DOMAĆE BADEMOVO MLIJEKO ČUVATI U WECK® BOCAMA?

Domaće bademovo mlijeko u hladnjaku može stajati 3 dana, no pravilno skladišteno u bocama WECK®, zatvoreno staklenim poklopcem s brtvom i metalnim kopčama u hladnjaku može stajati i do 7 dana.