Sastojci:
- 1 šalica badema
- 1 l vode
- po želji: med, agava ili javorov sirup; cimet, vanilija ili neka druga aroma
Priprema:
- Šalicu badema, koje ste prethodno namočili preko noći, ubacite u blender.
- Ulijte litru vode i miksajte dok se smjesa ne pretvori u “mliječnu” tekućinu (otprilike 1 min).
Procijedite kroz gazu ili posebnu vrećicu za cijeđenje mlijeka. - Procijeđenoj tekućini po želji dodajte: med ili agava sirup, cimet, vaniliju ili neku drugu aromu koja vam odgovara.
- Vratite u blender i još jednom izmiksajte da se dodani sastojci sjedine s mlijekom.
- Ostatke badema osušite (dehidrirajte), mogu se upotrijebiti za kolače ili izradu bademovog brašna (ako imate veće količine).
ZAŠTO DOMAĆE BADEMOVO MLIJEKO ČUVATI U WECK® BOCAMA?
Domaće bademovo mlijeko u hladnjaku može stajati 3 dana, no pravilno skladišteno u bocama WECK®, zatvoreno staklenim poklopcem s brtvom i metalnim kopčama u hladnjaku može stajati i do 7 dana.
