Sastojci:
- 1000 g brašna
- 20 g soli
- 15 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 40 g svježeg kvasca
- 2 jaja veličine L
- 1 žutanjak
- 150 g maslaca sobne temperature
- 50 ml mliječnog slatkog vrhnja za šlag
- sezam za posipanje
Postupak:
1. U posudu prosijte brašno, dodajte sol, šećer, kvasac, jaja i mlijeko.
2. Sve sastojke miksajte na srednjoj brzini dok se ne povežu.
3. Kad se sastojci sjedine umiješajte maslac i pojačajte brzinu miksanja.
4. Ostavite na toplom mjestu.
5. Kad se tijesto udvostruči, ostavite 3-4 sata u hladnjaku pa oblikujte peciva težine oko 130 g.
6. Ostavite na toplom mjestu dok se ne udvostruče.
7. Prije pečenja premažite smjesom žutanjka i vrhnja pa pospite sezamom.
8. Pecite na 200 stupnjeva cca 12-15minuta.