Biskvit od mrkve, cimeta i đumbira:
- 60 g brašna
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- pola male žličice sode bikarbone
- na vršak noža praška za pecivo
- pola male žličice cimeta
- na vršak noža đumbira u prahu
- 20 g suncokretovog ili sojinog ulja
- 15 g iscjeđenog soka od svježe naranče
- 1 jaje
- 100 g sitno naribane mrkve
Krema od mrkve:
- 170 g mliječnog slatkog vrhnja za šlag
- 80 g sitno sjeckane mrkve
- 40 g šećera
- pola male žličice cimeta
- na vršak noža đumbira u prahu
- 1,5 listić želatine
Mousse od jogurta:
- 50 g mlijeka
- 40 g šećera
- 40 g žumanjaka
- 3 listića želatine
- 130 g grčkog jogurta
- 250 g mliječnog slatkog vrhnja za šlag
Narančasta glazura:
- 4 listića želatine
- 60 g vode
- 100 g šećera
- 100 g glukoznog sirupa
- 80 g kondeziranog mlijeka
- 40 g neutralne glazure
- 2 g boje topive u vodi
Prhka podloga od oraha:
- 60 g maslaca
- 120 g višenamjenskog brašna
- 40 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 30 g mljevenih tostiranih oraha
- 20 g jaja
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 160 ˚C
2. Napravite biskvit. Pomiješajte sve suhe satojke. Prosijte u posudu za miksanje brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet i đumbir. Dodajte šećer. Kratko promiješajte pa u suhe sastojke umiješajte ulje, sok od naranče i jaje. Miksajte 5 minuta.
3. Dodajte ribanu mrkvu. Sjedinite i ulijte smjesu na papir za pečenje u kalup promjera 20*30 cm. Biskvit pecite 20 minuta na 160 ˚C. Kad je gotov otavite ga da se potpuno ohladi.
4. Pripremite kremu od mrkve. Namočite želatinu u hladnu vodu i ostavite da omekša.
5. Kuhajte vrhnje, mrkvu, šećer i začine na laganoj vatri dok mrkva ne omekša. Iscjedite listiće želatine i dodajte u vruću smjesu.
6. Smjesu stavite u usku posudu i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Punite smjesom silikonske kalupe obujma 20 ml u obliku polukugle. Smrznite.
7. Napraviute mousse od jogurta. Potopite želatinu u hladnu vodu.
8. Kuhajte na laganoj vatri mlijeko, šećer i jaja. Kada krema dosegne temperaturu od 82 ˚C u nju dodajte namočene listiće želatine.
9. Dodajte smjesu u jogurt pa sve skupa kratko povežite blenderom. Ohladite smjesu do 30 ˚C pa laganim pokretima umiješajte tučeno vrhnje za šlag.
Vodite računa da ne pretučete vrhnje za šlag.

10. Za staklenu glazuru najprije u hladnoj vodi namočite želatinu.
11. U posudi kuhajte zajedno vodu, šećer i glukozni sirup do temperature od 110 ˚C. U sirup umiješajte želatinu. Tu smjesu prelijte preko sjeckane bijele čokolade i emulzirajte. Sve izmiješajte blenderom 2 – 3 minute pazeći da u smjesu ne uđe zrak.
12. Dodajte kondezirano mlijeko i neutralnu glazuru, a zatim dodajte boju. Opet kratko izblendajte. Glazuru koristite na temperaturi od 35 ˚C.
13. Za prhku keks podlogu s orasima pomiješajte sve suhe sastojke. Obavezno prosijte brašno. Dodajte kockice hladnog maslaca pa ih prstima utrljajte u suhe sastojke.
14. Nemojte dugo mijesiti. Trebate dobiti mrvičasto tijesto. U mrvičasto tijesto dodajte jaje i samo kratko spojite. Omotajte prijanjajućom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
15. Nakon 30 minuta razvaljajte imeđu dva papira za pečenje, izrežite željeni oblik i pecite u predgrijanoj pećnici 12 minuta na 160 ˚C.
Slaganje:
Biskvit koji ste ispekli izrežite pomoću okruglih kalupa promjera 4 – 5 cm. Polovinu kalupa napunite pripremljenim mousseom. Ostavite samo par minuta da se stisne u zamrzivaču. Izvadite i umetnite smrznute polukuglice u sredinu moussea. Izlijte preostali mousse skoro do samog vrha svake šupljine. Na vrh stavite biskvit i svaki lagano utisnite u mousse. Višak kreme će izići vani pa ga špatulom poravnajte preko biskvita. Sve skupa stavite u zamrzivač da se stisne preko noći ili minimalno 5 – 6 sati ovisno o jačini zamrzivača. Kada odlučite svoje kolačiće dekorirati izvadite iz zamrzivača. Zagrijte pripremjenu glazuru na radnu temperaturu (35 ˚C) i prelijte preko smrznutih kolačića. Kad su glazirani ostavite ih u hladnjaku kako vam glazura nebi sklizula s kolača. Dekorirajte po želji. Ako želite možete kolačić staviti na prhku keks podlogu koju raditepo navedenoj recepturi.