Riba za Ceviche mora biti svježa, a njeno meso se samo marinira u emulziji citrusnog voća i maslinovog ulja.
Sastojci:
- 500g trlje
- 100g https://www.didaboza.hr/hr/proizvodi/ekoloski-dzemovi/ekoloski-dzem-mandarina/
- 200 g rikole
- 1 ljuta chili papričica
- 2 žličice šipka/nara
- ½ avokada
- 2 naranče
- 2 limete
- papar
- sol
- maslinovo ulje
Postupak:Trlju očistite od ljuskica, nožem odstranite trbuh i glavu. Filetirajte i iz fileta s nožem odstranite kosti ili, ako su veće možete koristiti pincetu. Filete posušite na papirnatom ubrusu.
Kad se riba posušila s oštrim nožem zarežite ribu na strani kože kako bi se brže i lakše marinirala.
Napravite marinadu od naranče, limete, soli, papra i maslinova ulja na način da iscjedite agrume, pa umiješate sol, papar i ulje.

Kad ste marinadu dobro izmiješali dodajte filete ribe i pokrijete prijanjajućom folijom.
Tako pripremljenu ribu stavite u hladnjak na 20 minuta pa promiješajte i opet ostavite 20 minuta u hladnjaku.
Kad je riba marinirana, u dublju posudu ili tanjur slažete vaš ceviche.
Najbolji način je da opranu i očišćenu rikolu stavite na dno tanjura, na nju stavite tanko sjeckani crveni luk na polumjesece, avokado na kockice i jednu žlicu šipka.
Nakon toga složite trlju i pospite sa sitno sjeckanom chili papričicom, a na vrh dodajte Dida Boža džem od mandarine.
Začinite sa sokom od limete i naranče, maslinovim uljem i po želji dodajte sol i papar.