4 porcije

Ceviche s trljom i džemom od mandarine

event 10.12.2020.

Ceviche je specijalitet koji se tradicionalno sprema u latinoameričkim kuhinjama. Obično se poslužuje kao predjelo.

Riba za Ceviche mora biti svježa, a njeno meso se samo marinira u emulziji citrusnog voća i maslinovog ulja.

Sastojci:

Postupak:Trlju očistite od ljuskica, nožem odstranite trbuh i glavu. Filetirajte i iz fileta s nožem odstranite kosti ili, ako su veće možete koristiti pincetu. Filete posušite na papirnatom ubrusu.

Kad se riba posušila s oštrim nožem zarežite ribu na strani kože kako bi se brže i lakše marinirala.

Napravite marinadu od naranče, limete, soli, papra i maslinova ulja na način da iscjedite agrume, pa umiješate sol, papar i ulje.

Kad ste marinadu dobro izmiješali dodajte filete ribe i pokrijete prijanjajućom folijom.

Tako pripremljenu ribu stavite u hladnjak na 20 minuta pa promiješajte i opet ostavite 20 minuta u hladnjaku.

Kad je riba marinirana, u dublju posudu ili tanjur slažete vaš ceviche.

Najbolji način je da opranu i očišćenu rikolu stavite na dno tanjura, na nju stavite tanko sjeckani crveni luk na polumjesece, avokado na kockice i jednu žlicu šipka.

Nakon toga složite trlju i pospite sa sitno sjeckanom chili papričicom, a na vrh dodajte Dida Boža džem od mandarine.

Začinite sa sokom od limete i naranče, maslinovim uljem i po želji dodajte sol i papar.