za 10 komada

Crumble s jagodama

event 17.07.2020.

Red voća, red mrvičastog posipa i na kraju kuglica sladoleda od vanilije. Jednostavno i ukusno baš kako i zvuči.

Sastojci:

  • 140 g brašna
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 60 g šećera
  • prstohvat soli
  • 112 g maslaca (rastopljenog)
  • 4O g lješnjaka, badema, suncokreta ili mješavine orašastih plodova (grubo sjeckanih)

Nadjev:

  • 700 g jagoda
  • 60 g šećera
  • 50 g škrobnog brašna
  • Za posluživanje…
  • Sladoled, tučeno slatko vrhnje

Postupak:

1. Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke, brašno, zob, šećer i sol.
2. Umiješajte rastopljeni maslac u brašno stvarajući smjesu koja nalikuje krušnim mrvicama.
3. Dodajte polovicu orašastih plodova.
4. Napunite 8 malih posuda za pečenje s dvije žlice smjese ili kalup za pite (23-33 cm).
5. Posude punite nadjevom od jagoda, a po vrhu pospite mrvičasto tijesto i ostatak grubo sjeckanih orašastih plodova.
6. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju i proključa otprilike 30 minuta.
7. Poslužite toplo uz dodatak slatkog vrhnja ili sladoleda.