Sastojci:
- 140 g brašna
- 100 g zobenih pahuljica
- 60 g šećera
- prstohvat soli
- 112 g maslaca (rastopljenog)
- 4O g lješnjaka, badema, suncokreta ili mješavine orašastih plodova (grubo sjeckanih)
Nadjev:
- 700 g jagoda
- 60 g šećera
- 50 g škrobnog brašna
- Za posluživanje…
- Sladoled, tučeno slatko vrhnje
Postupak:
1. Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke, brašno, zob, šećer i sol.
2. Umiješajte rastopljeni maslac u brašno stvarajući smjesu koja nalikuje krušnim mrvicama.
3. Dodajte polovicu orašastih plodova.
4. Napunite 8 malih posuda za pečenje s dvije žlice smjese ili kalup za pite (23-33 cm).
5. Posude punite nadjevom od jagoda, a po vrhu pospite mrvičasto tijesto i ostatak grubo sjeckanih orašastih plodova.
6. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju i proključa otprilike 30 minuta.
7. Poslužite toplo uz dodatak slatkog vrhnja ili sladoleda.