za cca 1500 g tjestenine

Domaća tjestenina

event 09.09.2020.

Uz pomoć ovog recepta priprava domaće tjestenine biti će jednostavna i brza.

Sastojci:

  • 1 kg brašna od durum pšenice
  • 10 cijelih jaja M veličine
  • 1 žumanjak

Ukoliko želite obojanu tjesteninu dodajte dehidriranu ciklu, špinat ili crnilo od sipe. Ovisno o tome koju boju želite. Boju otopite u razmučenim jajima.

Postupak:

  1. Prosijte brašno pa u sredini napravite udubljenje.
  2. Dodajte jaja i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite 30 min u frižideru.
  4. Tijesto razvaljajte što tanje.
  5. Tjesteninu kuhajte u zasoljenoj, kipućoj vodi cca 10 minuta.

Tjesteninu možete koristiti odmah, a možete ju posušiti i koristiti nakon nekoliko dana.