Biskvitna podloga:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 1 žličica arome vanilije
- 150 g glatkog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 50 ml kokosovog ulja
- 125 ml mlijeka
Parfe od kokosa:
- 350 ml mliječnog slatkog vrhnja (1)
- 4 žumanjka
- 60 g šećera
- 20 g vanilin šećera
- mali prstohvat soli
- 4 listića želatine
- 80 g kokosovog brašna
- 250 ml mliječnog slatkog vrhnja (2)
- Pjenasto izradite žumanjke, šečer i vanilin šećer, dodajte aromu vanilije.
- Kad se smjesa udvostručila i postala svjetla dodajte,kokosovo ulje, mlijeko, brašno pomiješano praškom za pecivo i prstohvat soli. Miksajte još kratko samo kako bi se svi sastojci povezali.
- Bjelanjke stucite u snijeg.
- Špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka iz tri puta. Umiješajte ga lagano radeći kružne pokrete u smijeru kazaljke na satu.
- Smjesu izlijte u kalup promjera 40*30.
- Biskvit pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohladi režite željene oblike.
- Pripremite parfe od kokosa.
- Listiće želatine stavite močiti u hladnu vodu.
- Vrhnje za šlag (1), šećer, vanilin šećer i žumanjke tucite na pari sve dok krema ne dosegne temperaturu od 80 stupnjeva.
- Umiješajte namočene listiće želatine i kokosovo brašno pa ostavite hladiti do sobne temperature.
- Kad se krema ohladila lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje (2).
- Napunite dresir vrećicu pa punite kalupe parfeom, a u njega uronite biskvit i stavite u zamrzivač.
- Za glazuru otopite 100 g čokolade i 100 g kakao maslaca.
- Kad izvadite kolačiće iz zamrzivača uronite ih u glazuru i stavite u frižider barem 4 sata prije posluživanja.