za 15 komada

Falši čupavac

event 17.07.2020.

Kad voliš čupavac, ali želiš da bude kremast i osvježavajuć napraviš…

Biskvitna podloga:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica arome vanilije
  • 150 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 125 ml mlijeka

Parfe od kokosa:

  • 350 ml mliječnog slatkog vrhnja (1)
  • 4 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 20 g vanilin šećera
  • mali prstohvat soli
  • 4 listića želatine
  • 80 g kokosovog brašna
  • 250 ml mliječnog slatkog vrhnja (2)
  1. Pjenasto izradite žumanjke, šečer i vanilin šećer, dodajte aromu vanilije.
  2. Kad se smjesa udvostručila i postala svjetla dodajte,kokosovo ulje, mlijeko, brašno pomiješano praškom za pecivo i prstohvat soli. Miksajte još kratko samo kako bi se svi sastojci povezali.
  3. Bjelanjke stucite u snijeg.
  4. Špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka iz tri puta. Umiješajte ga lagano radeći kružne pokrete u smijeru kazaljke na satu.
  5. Smjesu izlijte u kalup promjera 40*30.  
  6. Biskvit pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohladi režite željene oblike.
  7. Pripremite parfe od kokosa.
  8. Listiće želatine stavite močiti u hladnu vodu.
  9. Vrhnje za šlag (1), šećer, vanilin šećer i žumanjke tucite na pari sve dok krema ne dosegne temperaturu od 80 stupnjeva.
  10. Umiješajte namočene listiće želatine i kokosovo brašno pa ostavite hladiti do sobne temperature.
  11. Kad se krema ohladila lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje (2).
  12.  Napunite dresir vrećicu pa punite kalupe parfeom, a u njega uronite biskvit i stavite u zamrzivač.
  13. Za glazuru otopite 100 g čokolade i 100 g kakao maslaca.
  14. Kad izvadite kolačiće iz zamrzivača uronite ih u glazuru i stavite u frižider barem 4 sata prije posluživanja.