Sastojci:
- 1 oblatne za Ferrero
- 150 g tostiranih lješnjaka
- 200 g Nutelle
- 100 g napolitanki s okusom lješnjaka
- Za ukrašavanje:
- 200 g tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 150 g sitno sjeckanih lješnjaka
Priprema:
- Najprije pripremite oblatne. Izrežite ih tako da dobijete polovice kuglica. Zatim tostirajte lješnjake u pećnici na 180 stupnjeva oko 8 minuta kako bi im pojačali okus.
- Usitnite ih u blenderu, neka ostane i malo većih komadića biti će ukusnije.
- Napolitanke također usitnite u blenderu.
- Pomiješajte lješnjake i napolitanke, dodajte Nutellu pa sve zajedno dobro promiješajte da smjesa postane kompaktna I podatna za punjenje.
- Kuglice punite na način da u svaku polovicu stavite pola žličice smjese pa ih spajajte.
- Pripremite glazuru. Na pari otopite čokoladu I maslac.
- Kuglice bi bilo dobro ohladiti prije umakanja u čokoladu, tako da se čokolada na njima što prije stegne, ali nije nužno.
- Čokoladu ulijte u jednu užu šalicu biti će vam lakše raditi isto vrijedi I za sjeckane lješnjake.
- Uz pomoć štapića uranjajte kuglicu u čokoladu, malo ju ocijedite, pa ju uvaljajte u lješnjake ili lješnjake pospite po kuglici.