za cca 40 komada

Ferrero Rocher

event 17.07.2020.

Recept koji ćete obožavati. Isprobajte ove jednostavne kuglice.

Sastojci:

  • 1 oblatne za Ferrero
  • 150 g tostiranih lješnjaka
  • 200 g Nutelle
  • 100 g napolitanki s okusom lješnjaka
  • Za ukrašavanje:
  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 150 g sitno sjeckanih lješnjaka

Priprema:

  1. Najprije pripremite oblatne. Izrežite ih tako da  dobijete polovice kuglica. Zatim tostirajte lješnjake u pećnici na 180 stupnjeva oko 8 minuta kako bi im pojačali okus.
  2. Usitnite ih u blenderu, neka ostane i malo većih komadića biti će ukusnije.
  3. Napolitanke također usitnite u blenderu.
  4. Pomiješajte lješnjake i napolitanke, dodajte Nutellu pa sve zajedno dobro promiješajte da smjesa postane kompaktna I podatna za punjenje.
  5. Kuglice punite na način da u svaku polovicu stavite pola žličice smjese pa ih spajajte.
  6. Pripremite glazuru. Na pari otopite čokoladu I maslac.
  7. Kuglice bi bilo dobro ohladiti prije umakanja u čokoladu, tako da se čokolada na njima što prije stegne, ali nije nužno.
  8. Čokoladu ulijte u jednu užu  šalicu biti će vam lakše raditi isto vrijedi I za sjeckane lješnjake.
  9. Uz pomoć štapića uranjajte kuglicu u čokoladu, malo ju ocijedite, pa ju uvaljajte u lješnjake ili lješnjake pospite po kuglici.