6 osoba, 30 min

Focaccia s ružmarinom i pancetom

event 17.07.2020.

Popularna talijanska pogača koja se može aromatizirati različitim sastojcima. Mi preferiramo onu s ružmarinom i pancetom.

Sasojci:

  • 550 g brašna T 00
  • 425 g vode
  • 20 g kvasca
  • 10 g soli

Postupak:

  1. Izmiješajte brašno i vodu u glatko tijesto. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.
  2. Ujutro dodajte svježi kvasac i 10 g soli pa umijesite tijesto. Nakon kratkog mirovanja mijesite 2 – 3 puta po dvije, tri minute.
  3. Napravite 5 serija razvlačenja i presavijanja u sljedeća dva sata svakih 20 do 30 minuta. Nakon zadnjeg presavijanja ostavite tijesto da malo odmori. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem pa u nju prebacite tijesto i ostavite ga 20 minuta da se opusti.
  4. Prelijte focacciu maslinovim uljem pa nježno prstima napravite udubine.
  5. Po površini rasporedite cherry račice, papriku, pancetu i ružmarin.
  6. Kad se tijesto udvostručilo pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 230 stupnjeva 20 do 30 minuta.