Sasojci:
- 550 g brašna T 00
- 425 g vode
- 20 g kvasca
- 10 g soli
Postupak:
- Izmiješajte brašno i vodu u glatko tijesto. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.
- Ujutro dodajte svježi kvasac i 10 g soli pa umijesite tijesto. Nakon kratkog mirovanja mijesite 2 – 3 puta po dvije, tri minute.
- Napravite 5 serija razvlačenja i presavijanja u sljedeća dva sata svakih 20 do 30 minuta. Nakon zadnjeg presavijanja ostavite tijesto da malo odmori. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem pa u nju prebacite tijesto i ostavite ga 20 minuta da se opusti.
- Prelijte focacciu maslinovim uljem pa nježno prstima napravite udubine.
- Po površini rasporedite cherry račice, papriku, pancetu i ružmarin.
- Kad se tijesto udvostručilo pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 230 stupnjeva 20 do 30 minuta.