Ovaj galette odličan će biti i s nekim drugim voćem, šljivama, breskvama i borovnicama, jabukama, kruškama…
Sastojci za tijesto:
- 50 g glatkog brašna
- 50 g graham brašna
- 72 g hladnog maslaca
- 5 g šećera
- prstohvat soli
- 1 – 2 žice vode
Frangipane:
- 20 g maslaca sobne temperature
- 15 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 40 g mljevenog tostiranog badema
- prstohvat soli
- 1 manje jaje
Nadjev:
- 200 g jagoda
- 10 g vanilin šećera
- 1 žlica šećera

Postupak:
- Očistite i operite jagode. Izrežite ih na ploške, pa pospite šećerom i vanilin šećerom. Neka odstoje dok pripremite tijesto i frangipane.
- Za tijesto prosijte brašno, dodajte šećer, sol i maslac izrezan na kockice.
- Prstima utrljajte maslac u brašno i šećere dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
- Dodajte žlicu vode i povežite.
- Tijesto umotajte u prijanjajuću foliju i ostavite najmanje dva sata u u frižideru.
Tijesto možete ostaviti u hladnjaku i preko noći.
6. Za frangipane u mikseru pjenasto razradite maslac i šećere, dodajte mljevene tostirane bademe, sol i na kraju jedno jaje. Kratko spojite.
7. Razvaljajte pripremljeno tijesto, po sredini razmažite frangipane, rasporedite jagode i preklopite rubove.
8. Rubove prmažite razmućenim jajem i pospite smeđim šećerom.
9. Pecite na papiru za pečenje ili silikonskom podlošku 20 minuta na 180˚C stupnjeva i još 5 – 10 minuta na 200˚C.