Limun se u ovom keksiću može zamijeniti drugim voćem, poput naranče ili mandarine.
Sastojci:
- 280 g prosijanog višenamjenskog brašna
- 3 g praška za pecivo (pola male žličice)
- 2 g soli (prstohvat)
- 160 g šećera
- 10 g arome vanilije
- 10 g limunove korice
- 225 g maslaca
- 60 g jaja (cca 1 jaje)
Glazura:
- 165 g šećerau prahu
- 30 g limunovog soka
Postupak:
1. U posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i limunovu koricu.
2. Dodajte hladan maslac izrezan na kockice pa ga prstima utrljajte u tijesto dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
3. Dodajte jaje i u što manje pokreta spojite sve sastojke u glatko tijesto.
4. Tijesto omotajte prijanjajućom folijom i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
5. Zagrijte pećnicu na 170 ˚C.
6. Kad je tijesto spremno, uzimajte komadiće tijesta od približno 15 g i formirajte ih u kuglice. Između svake kuglice ostavite 2 cm razmaka.

7. Pecite na 170˚C 10 – 12 minuta ili dok keksi ne poprime zlatnosmeđu boju.
8. Za glazuru u manjoj zdjeli pomiješajte šećer u prahu i limunov sok.
9. Vrh svakog keksa umočite u pripremljenu glazuru i ostavite ih na sobnoj temperaturi da se glazura stegne prije stavljanja keksića u hermetički zatvorenu posudu.