za cca 750 g

Granola

event 17.07.2020.

Ništa nemiriše tako dobro kao ova granola dok se peče. Nevjerojatnog je okusa i sjajan doručak, užina ili večera.

Sastojci:

  • 250g krupnih zobenih pahuljica⠀
    140 g orašastih plodova (badem,lješnjak)⠀
    80 g suhih marelica
  • 80 g grožđica
  • 50 g brusnica
    40 g mješavine sjemenki (možete koristiti sezam, lan, suncokret, chia, mak)
  • 30 g kokosovih mrvica
    4  žlice kokosovog ulja
    4 žlice javorovog sirupa
  • 4 žlice meda
    prstohvat soli
  • Začinite po želji cimet, ekstrakt vanilije, kakao prah

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. U posudi pomiješajte kokosovo ulje, javorov sirup, med i ekstrakt vanilije te otopite na vatri
  3. U drugoj posudi pomiješajte sve preostale sastojke pa ih sjediniti preljevom.
  4. Rasporedite granolu po papiru za pečenje u tankom sloju.
  5. Pecite na 150 stupnjeva s uključenim ventilatorom otprilike 20 – 30 minuta ovisno o pećnici.
  6. Nakon 10 minuta kuhačom promiješajte granolu tako da se ravnomjerno ispeče. Pazite da se granola ne prepeče.
  7. Pustite da se granola ohladi, a zatim je poslužite uz svježe voće, kefir, jogurt ili mlijeko.