Sastojci:
- 250g krupnih zobenih pahuljica⠀
140 g orašastih plodova (badem,lješnjak)⠀
80 g suhih marelica - 80 g grožđica
- 50 g brusnica
40 g mješavine sjemenki (možete koristiti sezam, lan, suncokret, chia, mak) - 30 g kokosovih mrvica
4 žlice kokosovog ulja
4 žlice javorovog sirupa - 4 žlice meda
prstohvat soli - Začinite po želji cimet, ekstrakt vanilije, kakao prah
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
- U posudi pomiješajte kokosovo ulje, javorov sirup, med i ekstrakt vanilije te otopite na vatri
- U drugoj posudi pomiješajte sve preostale sastojke pa ih sjediniti preljevom.
- Rasporedite granolu po papiru za pečenje u tankom sloju.
- Pecite na 150 stupnjeva s uključenim ventilatorom otprilike 20 – 30 minuta ovisno o pećnici.
- Nakon 10 minuta kuhačom promiješajte granolu tako da se ravnomjerno ispeče. Pazite da se granola ne prepeče.
- Pustite da se granola ohladi, a zatim je poslužite uz svježe voće, kefir, jogurt ili mlijeko.