Sastojci:
- 2,5 kg carskog
- 1,5 kg krumpira
- 1 srednji žuti luk
- sol
Za marinadu:
- 1 žlica Dijon senfa
- 100 ml biljnog ulja
- ½ žličice slatke paprike
- ½ žličice kajenskog papra
- ½ žličice češnjaka u granulama
Za kremu od žute mrkve i celera:
- 800 g žute mrkve
- 200 g korijena celera
- 100 ml mliječnog vrhnja za šlag
- sol
- papar
- Napravite marinadu tako da izmiješate sve navedene satojke.
- Carsko meso zarežite na kvadrate na strani kože, posolite i premažite s unaprijed pripremljenom marinadom pa ostavite minimalno pola sata u hladnjaku.
- U posudu za pečenje stavite peći meso s jednim lukom 2 sata na 150˚C. Koža uvijek mora bit okrenuta prema gore.
- U međuvremenu očistite krumpir i izrežite na željeni oblik. Krumpir stavite kuhati u zasoljenu ključalu vodu 10 minuta. Nakon toga ga dobro isperite i ohladite hladnom vodom.
- U drugi lonac stavite kuhati mrkvu i celer i dodajte malo soli. Kad je povrće skuhano stavite u blender i izmiksajte sa 100ml mliječnog vrhnja za šlag, začinite po želji.
- Nakon 2 sata pečenja meso prebacite na rešetku, a posudu u kojoj ste pekli meso s ocijeđenom masnoćom stavite ispod mesa i ubacite krumpir. Nakon 45 minuta povisite temperaturu na 250˚C s upaljenim gornjim grill grijačem i ostavite 5-10minuta.
- Na ovaj način ćete dobiti idealno hrskavu kožicu s mjehurićima.