Ako nemate garam masalu. Možete ju napraviti sami tako da sve sastojke osim muskatnog oraščića i cimeta stavite u suhu teflon tavu na srednju temperaturu. Tavu s vremena na vrijeme protreste i čekajte da začini lagano potamne (desetak minuta). Naribajte muškantni oraščića i cimet pa ih zajedno s ostalim začinima (ohlađenim) stavite u mužar.
Sastojci
- 200 g boba
- 1 manji luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica soja umaka
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 žlica garam masale ( mi smo radili svoj s
- kardamomom, muškatnim oraščićem, kuminon, korijanderom, chillyem, paprom, kurkumom i cimetom)
- 1 zlica tahini paste
- 1/2 soka od limete
- sol, papar
- Skuhajte bob u hladnoj vodi.
- Na ulju popržite luk s kuminom, dodajte češnjak i bob.
- Podlijte s malo vode i kuhajte dok se bob ne počne raspadati.
- Preselite u blender ili multipraktik, dodajte tahini pastu, svježi korijander, soja umak i sok od limete.
- Miksajte uz dolijevanje maslinovog ulja dok ne dobijete pastu lijepe zelene boje s grubom teksturom.
- Nemojte pretjerivati sa soja umakom da ne pokvarite boju namaza.
- Začinite sa soli i paprom po želji.