Prhki keks:
- 350 g oštrog brašna
- 80 g šećera u prahu
- 100 g tostiranih mljevenih oraha
- 10 g vanilin šećera
- prstohvat soli
- 200 g maslaca
- 1 bjelanjak
Krema:
- 80 g žumanjaka
- 80 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
Čokoladna glazura:
- 150 g čokolade
- 100 g maslaca
Postupak:
- Da biste napravili tijesto, prosijte u posudu brašno i šećer u prahu, dodajte orahe, vanilin šećer, prstohvat soli i maslac.
- Prstima utrljajte brašno u suhe sastojke dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
- Dodajte bjelanjak i kratko rukama povežite sve sastojke.
- Zamotajte tijesto u prijanjajuću foliju i ostavite ga da odmori 30 minuta.
- U međuvremenu napravite kremu.
- Žumanjke i šećer kuhajte na pari, a maslac pjenasto izradite.
- Kad se žumanjci ohlade umiješajte ih u izrađeni maslac.
- Ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu od 3 mm.
- Izrežite krugove promjera 3 cm i stavite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom.
- Keksiće pecite na 160˚C 15-ak minuta dok ne porumene.
- Napunite kremom dresir vrećicu s okruglim nastavkom promjera 10 mm i istisnite malo kreme na ravnu stranu jednog keksa. Pritisnite kremu ravnom stranom drugog keksa.
- Stavite kekse u hladnjak da se stisnu prije glaziranja.
- Da biste napravili glazuru otopite na pari čokoladu i dodajte maslac.
- Gornju stranu kolačića umočite u glazuru i ukrasite po želji. Ostavite ih da se stisnu i čuvajte u hladnjaku.
