Sastojci:
- 400 g glatkog brašna
- 5 g praška za pecivo (1 mala žličica)
- 140 g šećera u prahu
- 10 g vanilin burbon šećera
- 200 g kokosovog brašna
- prstohvat soli
- 250 g hladnog maslaca
- 200 g kiselog vrhnja
- 1 jaje
Postupak:
- U posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu.
- Dodajte vanilin burbon šećer, kokosovo brašno i prstohvat soli.
- Sve suhe sastojke promiješajte pa dodajte maslac izrezan na kockice.
- Maslac prstima utrljajte u suhe sastojke.
- Kad dobijete mrvičasto tijesto, dodajte kiselo vrhnje i jaje pa u što manje pokreta zamijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku da odmori 30 minuta.
- Od tijesta uzimajte manje komadiće (do maksimalno 10 g) i dlanom ih oblikujte u kuglicu. Od kuglice napravite valjak pa ga zarolajte u kiflicu.
- Pecite ih oko 10 minuta, ovisno o pećnici i debljini kiflica na 170˚C.
- Kiflice će nakon vađenja iz pećnice ostati malo mekane, ali će se stajanjem dodatno stvrdnuti.
- Još tople ih uvaljajte u šećer u prahu.
- Čuvajte ih u zatvorenoj kutiji dva tjedna.