Mi smo pekli male kuglofe, a ostatak u duguljastom kalupu za kruh, ali isto tako možete napraviti mafine ili običan okrugli kolač.

Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g smeđeg šećera
- 10 g vanilin šećera
- 150 g maslaca
- 250 g pirovog brašna (glatkog, raženog ili integralnog)
- 12 g praška za pecivo
- 70 g kokosovog brašna
- 100 g badema ili lješnjaka (tostiranih)
- 100 g oraha (sjeckanih)
- 10 g cimeta
- prstohvat soli
- 200 g mrkve
- 1 jabuka
- 10 g tamne čokolade
Priprema:
1. Tostirajte bademe ili lješnjak ovisno o tome za što ste se odlučili (može i kombinacija) u pećnici na 180 stupnjeva oko 6 minuta. Nasjeckajte orahe na sitne komadiće, a čokoladu na grublje.
2. Prosijte u zdjelu brašno i prašak za pecivo, dodajte kokosovo brašno, orašaste plodove, cimet i sol.
3. Pomiješajte sir, jaja i sol pa miješajte da dobijete smjesu prikladnu za mazanje.

4. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
5. Kalupe premažite maslacem i pospite smeđim šećerom ili obložite papirom za pečenje.
6. Miksajte jaja i šećere dok ne postanu pjenasti. Dodajte maslac, kratko izmiksajte pa umješajte sve suhe sastojke, a zatim ribanu mrkvu i jabuku. Na kraju umiješajte kockice grubo nasjeckane čokolade.
NAPOMENA:
U ovaj kolač umjesto pirovog možete staviti glatko, raženo ili integralno brašno. Umjesto maslaca kokosovo ili neko drugo ulje, a umjesto smeđeg šećera muscovado ili kokosov šećer.