Sastojci:
- 3 jaja
- 80 g smeđeg šećera
- 1 žličica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- prstohvat soli
- 100 g tostiranih sjeckanih badema
- 100 g tostiranih sjeckanih lješnjaka
- 100 g tostiranih sjeckanih oraha
- 200 g grožđica
- 50 g aranzina
- 100 g sjeckanih suhih smokava
- 100 g sjeckanih marelica
U ovom se kolaču slobodno možete poigrati kombinacijom suhog voća. Ukoliko nemate neku namirnicu možete povećati količinu one koju imate. Možete dodati i neko drugo sušeno voće, npr. brusnice, suhe šljive…)
Postupak:
1. Tostirajte bademe, lješnjake i orahe 10 minuta na 180 °C pa ih grubo nasjeckajte. Nasjeckajte i suhe smokve i marelice.
2. Mikserom pjenasto istucite jaja sa šećerima i prstohvatom soli.
3. Izvažite brašno, dodajte mu žličicu praška za pecivo, pa kroz sito lagano dodajite u smjesu jaja i šećera miješajući nježno špatulom.
4. Dodajte cimet i suho voće pa sve zajedno spojite u homogenu smjesu.

Smjesa će po ovoj recepturi biti jako gusta, no možete ukoliko želite smanjiti količinu suhog voća.
5. Obložite kalup papirom za pečenje, pa u njega ravnomjerno rasporedite smjesu.
Mi smo koristili kalup veličine 20*30. Možete koristiti i kalup za Božićni kruh ili Stollen.
6. Kolač pecite 40 minuta u predgrijanoj pećnici na 160˚C. Kako bi bili sigurni da je pečen u sredinu ubodite čačkalicu. Ako čačkalica izađe suha kolač je gotov. Kad se ohladi režite ga na trake promjera 3 – 4 cm, a onda na ploške debele 5mm.
Režite kolač oštrim nožem na dasci. Čuvajte ga omotanog prijanjajućom folijom kako se nebi osušio.