Sastojci:
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 žuta luka
- 3 češnja češnjaka
- 150 g krumpira
- 750 g brokule
- 1 l vode
- 150 ml mliječnog slatkog vrhnja za šlag
- sol
- papar
- sezam
Postupak:
- Brokulu operite i razdvojite na manje dijelove.
- Krumpir narežite na kockice.
- Nasjeckajte luk i češnjak.
- U lonac stavite maslinovo ulje, pa na njemu zažutite luk i češnjak.
- Dodajte brokulu i krumpir. Dinstajte 5 minuta, pa podlijte s vodom tako da pokrije povrće.
- Kuhajte na srednje jakoj vatri 25 minuta, odnosno dok brokula ne omekša.
- Izvadite nekoliko cvjetova brokule za serviranje, a ostalo povrće razradite štapnim mikserom u gustu smjesu.
- Dodajte slatko vrhnje za šlag. Začinite po želji sa solju i paprom.
- Pustite da juha još samo lagano prokuha, zatim ju sklonite s vatre.
- Prilikom serviranja dodajte tostirane sjemenke sezama i nekoliko cijelih kuhanih cvjetova brokule.