Sastojci:
- 1 dl maslinovog ulja
- 250 g crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 1/2 male ljute papričice
- 100 g celera
- 50 g peršina
- 200 g mrkve
- 200 g krumpira
- 2 l povrtnog temeljca
- 300 g crvene leće
- 100 ml pasirane od rajčice
- sol i papar po želji
- pola žličice kurkume
- 200 g pancete
- 100 g bulgura
Postupak:
- Isjeckajte luk, peršin, češnjak i ljutu papričicu na sitno, a mrkvu, celer i krumpir na kockice.
- Isjeckate svježu rajčicu i stavite kuhati na laganu vatru dok se ne reducira do pola, zatim ju propasirajte kroz cjedilo i stavite sa strane.
- Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast, zatim dodajte češnjak, peršin, ljutu papričicu, mrkvu,celer i krumpir. Dinstajte sve zajedno još 5 minuta.
- Operite leću, dodajte ju u lonac pa sve zajedno lagano podlijevajte povrtnim temeljcem.
- Dodajte pasiranu rajčicu i začine pa kuhajte još 30 – 40 minuta.
- Kad je povrće kuhano, usitnite ga štapnim mikserom i pustite još 5 minuta da prokuha, ako je juha pregusta dodajte još malo povrtnog temeljca ili vode.
- Skuhajte bulgur i po želji ga dodajte u juhu. Za još bolji okus na tavi popržite pancetu izrezanu na kockice i dodajte je prilikom serviranja.
