Sastojci:
- 1 kg hokaido buče
- 2 mrkve
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica kima
- sol, papar
- maslinovo ulje
- 1 l vode
- 1 žličica slatke crvene paprike
- bučino ulje
- bučine sjemenke
- panceta
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C.
2. Bundevu operite, očistite od koštica pa narežite. Očistite mrkvu, luk i češnjak i sve prerežite na četvrtine.
3. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje pa u nju stavite bundevu, mrkvu, luk i češnjak. Dodajte kim, sol i papar. Zalijte maslinovim uljem i pecite oko 30 minuta na 200˚C.
4. Pečeno povrće prebacite u lonac, dodajte 2 dl vode od ukupne količine pa propasirajte vilicom ili štapnim mikserom. Možete ga prebaciti i u multipraktik pa ga usitniti i vratiti u lonac.
5. Dodajte ostatak vode i slatku papriku. Ako je potrebno dodatno začinite s još soli i papra pa kuhajte još 10 minuta.
6. Pancetu usitnite na kockice i popržite na tavi.
7. Juhu poslužite pokapanu bučinim uljem, bučinim sjemenkama, kiselim vrhnjem i na kraju na vrh dodajte poprženu pancetu.
