6 porcija

Krem juha od pečene bundeve

event 29.10.2020.

U jesen s omiljenom jesenskom juhom od pečene bundeve.

Sastojci:

  • 1 kg hokaido buče
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica kima
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • 1 l vode
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • bučino ulje
  • bučine sjemenke
  • panceta

Postupak:

1. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C.

2. Bundevu operite, očistite od koštica pa narežite. Očistite mrkvu, luk i češnjak i sve prerežite na četvrtine.

3. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje pa u nju stavite bundevu, mrkvu, luk i češnjak. Dodajte kim, sol i papar. Zalijte maslinovim uljem i pecite oko 30 minuta na 200˚C. 

4. Pečeno povrće prebacite u lonac, dodajte 2 dl vode od ukupne količine pa propasirajte vilicom ili štapnim mikserom. Možete ga prebaciti i u multipraktik pa ga usitniti i vratiti u lonac.

5. Dodajte ostatak vode i slatku papriku. Ako je potrebno dodatno začinite s još soli i papra pa kuhajte još 10 minuta.

6. Pancetu usitnite na kockice i popržite na tavi.

7. Juhu poslužite pokapanu bučinim uljem, bučinim sjemenkama, kiselim vrhnjem i na kraju na vrh dodajte poprženu pancetu.