Sastojci:
- 2 pakiranja već razvaljanog lisnatog tijesta
- 250 g svježeg sira
- 2 jaja
- 5 g soli
- kim, sezam ili neke druge sjemenke
- krupna sol
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
- Uključite pećnicu da se zagrijava na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite masnim papirom. Napravite nadjev.
- Pomiješajte sir, jaja i sol pa miješajte da dobijete smjesu prikladnu za mazanje.
- Lisnato tijesto namažite nadjevom pa preklopite drugim tijestom. Nožem narežite trake široke 1,5 cm i dugačke po želji.
- Svaki komad najprije savijete u spiralu, premažite razmućenim jajem pa pospite kimom i sezamom ili nekim drugim sjemenkama.
- Lagano pospite krupnu sol pazeći pri tom da ne pretjerane.
- Pecite na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta.