4 osobe

Pašteta od tune

event 10.09.2020.

Isprobajte naš recept za tunu koja osvaja na prvi zalogaj.

Najprije napravite confit od tune.

Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva. Očistite tunu i narežite na odreske debele 2,5 do 3 centimetara. Odreske posolite pa ih stavite u u posudu. Dodajte biljno ulje toliko da prekrije tunu.Tunu pečemo dok u sredini odreska ne postignemo temp od 72 stupnja. Takvu tunu možemo prebaciti u novo ulje i čuvati u hladnjaku do 30 dana.

Sastojci za paštetu

  • 200 g svježe tune (ili tune iz konzerve)
  • mala žlica majoneze
  • mala žlica senfa
  • pola male žlice ketchupa
  • 2 kapi tabasca
  • sok od ¼ limuna
  • sol
  • papar
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 0,05 l maslinovog ulja
  • voda (po želji ovisno o tome kakvu konzistenciju želite)
  • malo whiskeya

Postupak:

  1. Izmiješajte tabasco, Ketchup, majonezu, senf, limunov sok.
  2. Dodajte tunu i izmiksajte sve zajedno u blenderu.
  3. Dodajte maslac, whiskey, sol, papar i maslinovo ulje.
  4. Sve zajedno kratko izmiksajte u blenderu.
  5. Ako vam se smjesa čini gusta i želite rijeđu paštetu u nju dodajte nekoliko kapi vode.

Kreker

  • 50 g palente
  • 50 g glatkog brašna
  • 10 g maslaca
  • 2 žlice vode
  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, oblikujte manje kuglice pa ih pokrijte i pustite da odstoje 30 minuta.
  2. Razvaljajte kuglice, izrežite željene oblike.
  3. Složite ih na papir za pečenje i pecite u ugrijanoj pećnici 5 minuta na 180 stupnjeva.