Pileća krilca u BBQ umaku

event 02.11.2020.

Izvrsno jelo za veće društvo koje uživa u gledanju utakmice. Isprobajte pileća krilca u kombinaciji s ljutim začinima.

Marinada (1 kg pilećih krilca) :

  • 2 dl ljutog BBQ umaka s aromom dima (Heinz) 
  • 1 velika žlica češnjaka u granulama
  • 1 velika žlica ribanog đumbira
  • 1 jvelika žlica soja umaka
  • 1 velika žlica kajenskog papra
  • 2 velike žlice meda
  • 4 – 5 kapi tabasca 
  • sol
  • papar

Još će vam trebati…

  • 2 jušne žlice sezama (posuti 10 min prije nego što je gotovo) 
  • umak za marinadu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 150˚C.
  2. U posudi dobro izmiješajte sve sastojke za marinadu i premažite krilca.
  3. Ostaviti da se mariniraju jedan sat u hladnjaku. 
  4. Pecite ih na papiru za pečenje 45 minuta na 150˚C.
  5. Izvadite krilca iz pećnice, pospite sezamom i vratite u pećnicu. Pecite ih još 10-15 minuta na 250 ˚C.
  6. Pečena krila posipajte sjeckanim mladim lukom ili vlascem, možete dodati još tostiranih sjemenki sezama.
  7. Kao prilog poslužite isti umak kojim ste radili marinadu, prženi krumpir ili salatu.