Marinada (1 kg pilećih krilca) :
- 2 dl ljutog BBQ umaka s aromom dima (Heinz)
- 1 velika žlica češnjaka u granulama
- 1 velika žlica ribanog đumbira
- 1 jvelika žlica soja umaka
- 1 velika žlica kajenskog papra
- 2 velike žlice meda
- 4 – 5 kapi tabasca
- sol
- papar
Još će vam trebati…
- 2 jušne žlice sezama (posuti 10 min prije nego što je gotovo)
- umak za marinadu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150˚C.
- U posudi dobro izmiješajte sve sastojke za marinadu i premažite krilca.
- Ostaviti da se mariniraju jedan sat u hladnjaku.
- Pecite ih na papiru za pečenje 45 minuta na 150˚C.
- Izvadite krilca iz pećnice, pospite sezamom i vratite u pećnicu. Pecite ih još 10-15 minuta na 250 ˚C.
- Pečena krila posipajte sjeckanim mladim lukom ili vlascem, možete dodati još tostiranih sjemenki sezama.
- Kao prilog poslužite isti umak kojim ste radili marinadu, prženi krumpir ili salatu.