Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- 100 g crvene paprike
- 100 g mrkve
- 20 šparoga cca 5-6cm
- 1 manja tikvica
- 2 mlada luka
- 1 žlica soja umaka
- 1 žlica maslinova ulja
- 25 g maslaca
- 1 žličica ribanog đumbira ili u prahu
- sol
- kajenski papar
- 4-5 listića mente
- 15 kom rižinog papira
Sastojci za umak:
- 2 velike žlice meda
- 1 žličica Dijon senfa u granulama
- 1 žličica ribanog đumbira ili u prahu
- 1 žličica češnjaka u granulama
- Sok pola limuna
- 1 žličica rižinog ili jabučnog octa
- 4-5 listića mente
- Piletinu začinite sa solju, soja umakom, kajenskim paprom, maslinovim uljem i đumbirom. Ostavite da se marinira dok ne isjeckate povrće.
- Isto napravite i s umakom. Sve sastojke za umak izmiješajte u zdjelici i ostavite da se prožmu okusi.
- U međuvremenu svo povrće izrežite na trakice iste duljine. Najprije blanširajte mrkvu i šparoge i stavite sa strane.
- Popržite meso, izrežite ga na trakice pa na istoj masnoći popržite luk i papriku 5 minuta zatim dodajte tikvicu, blanširanu mrkvu i šparoge. Posolite i pecite još 2 minute, maknite s vatre, umiješajte maslac i nasjeckane listiće mente.
- Kad ste pripremili meso i povrće napravite rolice.
- Rižin papir napočite u širokoj zdjelici s toplom vodom otprilike 10 sekundikako bi omekanio i bio spreman za motanje.
- Na sredinu rižinog papira stavite žlicu nadjeva, preklopite donji dio preko sredine, zatvorite rubove i smotajte rolicu do kraja.
- Proljetne rolice servirajte uz umak.
- Ako volite hrskaviju varijantu rolice možete pržiti u biljnom ili kokosovom ulju.