15 rolica

Proljetne rolice s rižinim papirom

event 01.04.2021.

Jednostavno jelo s daškom ezotike. Proljetne rolice za brzi ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 100 g crvene paprike
  • 100 g mrkve
  • 20 šparoga cca 5-6cm
  • 1 manja tikvica
  • 2 mlada luka
  •  1 žlica soja umaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 25 g maslaca
  • 1 žličica ribanog đumbira ili u prahu
  • sol
  • kajenski papar
  • 4-5 listića mente
  • 15 kom rižinog papira

Sastojci za umak:

  • 2 velike žlice meda
  • 1 žličica Dijon senfa u granulama
  • 1 žličica ribanog đumbira ili u prahu
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • Sok pola limuna
  • 1 žličica rižinog ili jabučnog octa
  • 4-5 listića mente
  1. Piletinu začinite sa solju, soja umakom, kajenskim paprom, maslinovim uljem i đumbirom. Ostavite da se marinira dok ne isjeckate povrće.
  2. Isto napravite i s umakom. Sve sastojke za umak izmiješajte u zdjelici i ostavite da se prožmu okusi.
  3. U međuvremenu svo povrće izrežite na trakice iste duljine. Najprije blanširajte mrkvu i šparoge i stavite sa strane.
  4. Popržite meso, izrežite ga na trakice pa na istoj masnoći popržite luk i papriku 5 minuta zatim dodajte tikvicu, blanširanu mrkvu i šparoge. Posolite i pecite još 2 minute, maknite s vatre, umiješajte maslac i nasjeckane listiće mente.
  5. Kad ste pripremili meso i povrće napravite rolice.
  6. Rižin papir napočite u širokoj zdjelici s toplom vodom otprilike 10 sekundikako bi omekanio i bio spreman za motanje.
  7. Na sredinu rižinog papira stavite žlicu nadjeva, preklopite donji dio preko sredine, zatvorite rubove i smotajte rolicu do kraja.
  8. Proljetne rolice servirajte uz umak.
  9. Ako volite hrskaviju varijantu rolice možete pržiti u biljnom ili kokosovom ulju.