6 osoba

Salata od hobotnice

event 06.09.2020.

Skuhajte hobotnicu, ohladite je, narežite i napravite najslasniju salatu za svaku prigodu.

Za uspješnu pripremu salate od hobotnice dobro ju je zamrznuti kako bi meso bilo mekano nakon kuhanja.

Sastojci:

  • 2 kg hobotnice
  • 300 g krumpira
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 100 g ljubičastog luka
  • svježi peršin
  • sok od jednog limuna i naranče
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Nakon odmrzavanja hobotnicu očistite i stavite kuhati u zasoljenu vodu. Kuhajte ju dok ne omekša (otprilike 1-2 sata, što ovisi o starosti hobotnice).
  2. U drugi lonac stavite kuhati krumpir u kori također u zasoljenoj vodi. Kad je gotov očistite ga i narežite na sitne kockice.
  3. Kad je hobotnica gotova, ostavite je da se ohladi, a zatim režite na kolutiće.
  4. Dodajte krumpir, ljubičasti luk, peršin. Začinite uljem, sokom limuna i naranče, posolite, popaprite pa sve skupa dobro izmiješajte.