Za uspješnu pripremu salate od hobotnice dobro ju je zamrznuti kako bi meso bilo mekano nakon kuhanja.
Sastojci:
- 2 kg hobotnice
- 300 g krumpira
- 2 dl maslinovog ulja
- 100 g ljubičastog luka
- svježi peršin
- sok od jednog limuna i naranče
- sol
- papar
Priprema:
- Nakon odmrzavanja hobotnicu očistite i stavite kuhati u zasoljenu vodu. Kuhajte ju dok ne omekša (otprilike 1-2 sata, što ovisi o starosti hobotnice).
- U drugi lonac stavite kuhati krumpir u kori također u zasoljenoj vodi. Kad je gotov očistite ga i narežite na sitne kockice.
- Kad je hobotnica gotova, ostavite je da se ohladi, a zatim režite na kolutiće.
- Dodajte krumpir, ljubičasti luk, peršin. Začinite uljem, sokom limuna i naranče, posolite, popaprite pa sve skupa dobro izmiješajte.