Sastojci za pecivo:
- 500 g brašno bijelo T-550
- 300 g hladne vode
- 20 g svježeg kvasca
- 100 ml maslinovog ulja
- 10 g soli
Sastojci za sendvič:
- ajvar https://www.didaboza.hr/hr/proizvodi/namazi/domaci-ajvar/
- mortadela
- ljubičasta kapula
- matovilac/rikola
- mozarella di buffala
Postupak:
- U zdjelu prosijte brašno, dodajte mu vodu i ostavite 1-2 sata na sobnoj temperaturi. Na taj način će se bolje razviti gluten.
- Nakon toga dodajte preostale sastojke u zdjelu i ručno ih miješajte dok ne oblikujete glatko tijesto.
- Nakon pola sata opet premijesite tijesto.
- Ovakvo tijesto možete držati u frižderu 3 do 4 dana i po potrebi vaditi iz hladnjaka.
- Uzmete količinu tijesta za sendvič, oko 100-150 g, napravite kuglicu i nakon pola sata kad se tijesto opusti elipsasto izvaljate s drvenim valjkom. Pokušajte da vam tijesto bude jednake debljine.
- Nakon 15 minuta zarežite tijesto i stavite ga peći u predgrijanu pećnicu na 275˚C cca 10min.
- Pecivo po želji prije rezanja možete premazati rastopljenim maslacem i posuti sjemenkama po želji.
- Kad se pecivo malo ohladilo da ga možete rezati, donji dio premažite ajvarom, poslažite redom mortadelu, mozarellu,ljubičastu kapulu i matovilac ili rikolu.