Sendvič

event 28.11.2020.

Za dobro i ukusno jutro. Jer gušti su gušti.

Sastojci za pecivo:

  • 500 g brašno bijelo T-550
  • 300 g hladne vode
  • 20 g svježeg kvasca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 10 g soli

Sastojci za sendvič:

Postupak:

  1. U zdjelu prosijte brašno, dodajte mu vodu i ostavite 1-2 sata na sobnoj temperaturi. Na taj način će se bolje razviti gluten.
  2. Nakon toga dodajte preostale sastojke u zdjelu i ručno ih miješajte dok ne oblikujete glatko tijesto.
  3. Nakon pola sata opet premijesite tijesto.
  4. Ovakvo tijesto možete držati u frižderu 3 do 4 dana i po potrebi vaditi iz hladnjaka.
  5. Uzmete količinu tijesta za sendvič, oko 100-150 g, napravite kuglicu i nakon pola sata kad se tijesto opusti elipsasto izvaljate s drvenim valjkom. Pokušajte da vam tijesto bude jednake debljine.
  6. Nakon 15 minuta zarežite tijesto i stavite ga peći u predgrijanu pećnicu na 275˚C cca 10min.
  7. Pecivo po želji prije rezanja možete premazati rastopljenim maslacem i posuti sjemenkama po želji.
  8. Kad se pecivo malo ohladilo da ga možete rezati, donji dio premažite ajvarom, poslažite redom mortadelu, mozarellu,ljubičastu kapulu i matovilac ili rikolu.