Sastojci:
- 2 l vode
- 400 g gaude ili podravca u komadu
- 100 g šunke u komadu
- 100 g mortadele s maslinama u komadu
- 3 tvrdo kuhana jaja
- 4 kisela krastavca
- 100 g maslaca
- 3 Zdenka sira
- 1 mala žličica senfa
- papar
Postupak:
- Sir dobro omotajte prijanjajućom folijom.
- U loncu zakuhajte 2 l vode, maknite lonac sa štednjaka i u vodu stavite komad sira kojeg ste prethodno dobro omotali u prijanjajuću foliju.
- Stavite kuhati jaja.
- U međuvremenu pripremite nadjev.
- Izrežite šunku, mortadelu, krastavce i jaja na što sitnije kockice.
- U loncu otopite maslac, dodajte Zdenka sir i sve ostale nasjeckane sastojke.
- Dodajte žličicu senfa pa sve dobro promiješajte da se sjedini.
- Izvadite sir iz vode, stavite ga na podlogu obloženu prijanjajućom folijom, preko sira također stavite prijanjajuću foliju pa ga razvaljajte što tanje (cca 5 mm debljine).
- Po siru ravnomjerno rasporedite pripremljen nadjev, zarolajte u roladu i čvrsto omotajte prijanjajućom folijom.
- Ostavite u hladnjaku 3 sata. Roladu režite na 1 cm debljine.
- Poslužite kao predjelo ili prilog.
