8 porcija

Slana rolada

event 20.12.2020.

Jednostavna slana rolada koja okusom podsjeća na francusku salatu. Možete ju poslužiti kao predjelo ili prilog.

Sastojci:

  • 2 l vode
  • 400 g gaude ili podravca u komadu
  • 100 g šunke u komadu
  • 100 g mortadele s maslinama u komadu
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • 4 kisela krastavca
  • 100 g maslaca
  • 3 Zdenka sira
  • 1 mala žličica senfa
  • papar

Postupak:

  1. Sir dobro omotajte prijanjajućom folijom.
  2. U loncu zakuhajte 2 l vode, maknite lonac sa štednjaka i u vodu stavite komad sira kojeg ste prethodno dobro omotali u prijanjajuću foliju.
  3. Stavite kuhati jaja.
  4. U međuvremenu pripremite nadjev.
  5. Izrežite šunku, mortadelu, krastavce i jaja na što sitnije kockice.
  6. U loncu otopite maslac, dodajte Zdenka sir i sve ostale nasjeckane sastojke.
  7. Dodajte žličicu senfa pa sve dobro promiješajte da se sjedini.
  8. Izvadite sir iz vode, stavite ga na podlogu obloženu prijanjajućom folijom, preko sira također stavite prijanjajuću foliju pa ga razvaljajte što tanje (cca 5 mm debljine).
  9. Po siru ravnomjerno rasporedite pripremljen nadjev, zarolajte u roladu i čvrsto omotajte prijanjajućom folijom.
  10. Ostavite u hladnjaku 3 sata. Roladu režite na 1 cm debljine.
  11. Poslužite kao predjelo ili prilog.