Sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 150 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- prstohvat soli
- 20 g svinjske masti ili maslaca
- 3 jaja
- 150 g sjeckanih badema
- malo ribane korice limuna ili naranče po želji
Postupak:
- Bademe isjeckajte na veće komade.
- Prosijte brašno i prašak za pecivo u posudu miksera. Dodajte šećer, vanilin šećer i prstohvat soli.
- Dobro promiješajte pa dodajte pripremljene bademe.
- U smjesi napravite udubinu pa u nju dodajte mast i jaja.
- S paddle ili spiralnim nastavkom kratko povežite sve sastojke.
- Dobivna smjesa je ljepljive strukture pa ju omotajte u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu pa oblikujte štručice željene širine i dužine.
- Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje.
- Štručice pecite u predgrijanoj pećnici otprilike 30 minuta na 170˚C.
- Kada su gotove, još vruće režite na ploške debljine pola centrimetra.
- Keksiće je najbolje čuvajt u zatvorenoj limenoj kutiji. Tako spremljene možete čuvati najviše dva tjedna.