4 štruce

Štruce od badema (Cantuccini)

event 16.11.2020.

Jedna poznata toskanska poslastica izvrsna uz čaj ili kavu.

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 20 g svinjske masti ili maslaca
  • 3 jaja
  • 150 g sjeckanih badema
  • malo ribane korice limuna ili naranče po želji

Postupak:

  1. Bademe isjeckajte na veće komade.
  2. Prosijte brašno i prašak za pecivo u posudu miksera. Dodajte šećer, vanilin šećer i prstohvat soli.
  3. Dobro promiješajte pa dodajte pripremljene bademe.
  4. U smjesi napravite udubinu pa u nju dodajte mast i jaja.
  5. S paddle ili spiralnim nastavkom kratko povežite sve sastojke.
  6. Dobivna smjesa je ljepljive strukture pa ju omotajte u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  7. Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu pa oblikujte štručice željene širine i dužine.
  8. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje.
  9. Štručice pecite u predgrijanoj pećnici otprilike 30 minuta na 170˚C.
  10. Kada su gotove, još vruće režite na ploške debljine pola centrimetra.
  11. Keksiće je najbolje čuvajt u zatvorenoj limenoj kutiji. Tako spremljene možete čuvati najviše dva tjedna.