6 osoba

Štrudla s mišancijom i paškom skutom

event 08.09.2020.

Donosimo vam recept za štrudlu s mišancijom specifičnog okusa.

Samoniklo bilje nudi čaroliju okusa od proljeća do jeseni. 


Tijesto:

  • 750 g brašna T-550
  • 340 g vode
  • 18 g soli


Nadjev:

  • 1/2 kg mišance
  • 800 g paške skute
  • 4 jaja
  • 10 g soli
  • papar

Dalmatinska mišancija je savršena kombinacija divljeg bilja i tradicije. 

Postupak:
1. Od brašna, soli i vode zamijesite tijesto dok ne postane glatko i podatno (20-ak minuta) .
2. Podijelite ga na dva jednaka dijela pa oblikujte dvije loptice. Premažite ih svinjskom mašću. Neka odstoji 1 sat.
3. Mišanciju očistite od tvrdih dijelova i operite. Blanširajte u kipućoj vodi 5 minuta, a potom dobro ocijedite i nasjeckajte.
4. Pomiješajte jaja, pašku skutu, sol, papar te dodajte usitnjenu mišanciju.
5. Tijesto stavite na pobrašnjeni stolnjak pa ga razvlačite rukama dok ne dobijete gotovo prozirne listove.
6. Stavite nadjev pa uz pomoć stolnjaka zarolajte štrudlu. Premažite mašću.
7. Štrudlu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45-50 minuta.