Sastojci:
- 1,5 kg sipe
- 500 g svježeg boba
- 3 veća luka
- 5 češnja češnjaka
- 3 lovorova lista
- 200 ml pasirane rajčice
- peršinov list
- 1 dl maslinovog ulja
- sol, papar
Tjestenina:
- 200 g brašna T-00
- 200 g durum brašna
- 4 svježa jaja
- 6 g soli
- žlica maslinovog ulja
- crnilo od sipe tekuće (2 žlice) ili 10 g crnila u prahu
Priprema:
- Očistite i narežite sipe na približno jednake komade.
- Narežite luk i stavite da se dinsta na laganoj vatri.
- Kad luk dobije zlatno žutu boju dodajte češnjak, zatim sipe i lovorov list te lagano dinstajte.
- Nakon desetak minuta dodajte bob i pasiranu rajčicu. Začinite po želji.
- Kuhajte pola sata pa po potrebi dodajte vodu ako vam se umak čini pregust.Za tjesteninu…
- U zdjelu prosijte brašno. Napravite udubinu u sredini i u nju dodajete razmućena jaja s crnilom. Dodajte sol i žlicu maslinovog ulja. Mijesite tijesto dok ne postane glatko. Ako vam se čini pretvrdo dodajte žlicu ili dvije vode. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite da odmara sat vremena u hladnjaku. Kad ga izvadite iz hladnjaka ostavite da se vrati na sobnu temperaturu 30 minuta prije valjanja. Kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 2 – 3 minute, procijedite i ubacite u lonac sa sipom i bobom.
- Jelo servirajte svježe mljevenim paprom i peršinom uz kap maslinovog ulja.