Tijesto:
- 200 g Graham ili Digestive keksa
- 80 g maslaca,rastopljenog
- mali prstohvat soli
Nadjev:
- 250 g krem sira
- 250 g svježeg sira
- 4 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 20 g vanilin šećera
- naribana korica 2 limuna
- sok od jednog limuna
- 450 ml milerama
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer ili 1 žličica ekstrakta vanilije
Iako je ova torta sama po sebi odlična, dobro ju je poslužiti s nekim voćem na vrhu. U proljeće i ljeto odličan su izbor jagode, maline ili borovnice. Mi smo osim voća napravili i jedan kreker od Ruby čokolade.
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
- U kalup za tortu položite masni papir pa ga pospite smeđim šećerom ili samo namastite kalup.
- Razmrvite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem i soli. Tu smjesu u tankom sloju lagano utisnite po dnu pripremljenog kalupa. Stavite peći 4 minute.
- Pripremite nadjev miksajući krem i svježi sir kako bi razbili grudice. Dodajte jaja, zatim šećer u prahu, vanilin šećer, koricu i sok od limuna. Smjesu izlijte na pečenu podlogu pa stavite peći na 170 stupnjeva 25 minuta.
- Pomiješajte mileram, šećer te vanilin šećer ili ekstrakt vanilije. Time premažite tortu po vrhu vratite u ugašenu pećnicu na 5 minuta. Prije posluživanja potpuno ohladite tortu. Za hlađenje je potrebno najmanje 5 sati.
