za kalup promjera 25 cm

Torta od sira

event 08.09.2020.

Jednostavna, osvježavajuća i kremasta…

Tijesto:

  • 200 g Graham ili Digestive keksa
  • 80 g maslaca,rastopljenog
  • mali prstohvat soli

Nadjev:

  • 250 g krem sira
  • 250 g svježeg sira
  • 4 jaja
  • 100 g šećera u prahu
  • 20 g vanilin šećera
  • naribana korica 2 limuna
  • sok od jednog limuna
  • 450 ml milerama
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer ili 1 žličica ekstrakta vanilije

Iako je ova torta sama po sebi odlična, dobro ju je poslužiti s nekim voćem na vrhu. U proljeće i ljeto odličan su izbor jagode, maline ili borovnice. Mi smo osim voća napravili i jedan kreker od  Ruby čokolade.

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
  2. U kalup za tortu položite masni papir pa ga pospite smeđim šećerom ili samo namastite kalup.
  3. Razmrvite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem i soli. Tu smjesu u tankom sloju lagano utisnite po dnu pripremljenog kalupa. Stavite peći 4 minute.
  4. Pripremite nadjev miksajući krem i svježi sir kako bi razbili grudice. Dodajte jaja, zatim šećer u prahu, vanilin šećer, koricu i sok od limuna. Smjesu izlijte na pečenu podlogu pa stavite peći na 170 stupnjeva 25 minuta.
  5. Pomiješajte mileram, šećer te vanilin šećer ili ekstrakt vanilije. Time premažite tortu po vrhu vratite u ugašenu pećnicu na 5 minuta. Prije posluživanja potpuno ohladite tortu. Za hlađenje je potrebno najmanje 5 sati.