Marmelada od ljubičastog luka daje burgeru posebnu notu zbog svog slatko kiselog okusa.
Marmelada od ljubičastog luka
- 500 g ljubičastog luka
- prstohvat soli
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 50 ml aceto balsamica
- 50 g smeđeg šećera
- Na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani luk.
- Nakon 15 minuta ga posolite i dinstajte još 30 minuta uz dodavanje vruće vode.
- Kad se luk raspadne dodajte aceto balsamico i kuhajte još približno 5 minuta.
- Pred sam kraj umiješajte smeđi šećer pa još kratko prokuhajte kako bi se šećer otopio.
Classic umak
- 6 žlice majoneze
- 3 žlice ketchupa
- 2 žlica Dijon senfa
- 2 male žlice jabučnog octa
Sve sastojke pomiješajte i umak je spreman za korištenje.