Ušećerene ljubičice

event 05.03.2021.

Pretvorite ljubičice u lijepe i slatke ukrase za proljetne deserte.

Sastojci:

  • ljubičice
  • 1 bjelanjak
  • kristal šećer fine teksture

Još potrebno:

  • voda
  • sol
  • kuhinjski ručnik
  • slikarski kist

Postupak:

  1. Prilikom branja ljubičica berite samo cvjetove.

2. Ako ste sigurni da su cvjetovi čisti ne trebate ih prati.

Ako cvjetove berete u blizini prometnica, nježno ih uronite u posudu sa slanom vodom, ostavite 10-ak minuta, a nakon toga ih dobro posušite na papirnatom ručniku.

3. U posudu stavite bjelanjak pa ga kratko izmješajte pjenjačom, tek toliko da se zapjeni.

4. U drugu posudu stavite fini kristal šećer.

Ako nemate fini kristal šećer možete grublji kristal šećer samljeti u benderu ili aparatu za kavu dok ne dobijete finiju teksturu.

5. Koristite čisti kist za bojanje. Uronite ga u bjelanjak pa nježno premažite cijelu površinu cvijeta zatim ga pospite šećerom i licem okrenutim prema dolje položite na pladanj obložen papirom za pečenje.

6. Cvjetove ostavite da se suše 1 dan.

Ljubičicama je dovoljan jedan dan da se osuše, a za cvijeće debljih listova trebati će nešto duže vremena.

Ušećerenim ljubičicama ukrasite vaše proljetne deserte.