Sastojci:
- ljubičice
- 1 bjelanjak
- kristal šećer fine teksture
Još potrebno:
- voda
- sol
- kuhinjski ručnik
- slikarski kist

Postupak:
- Prilikom branja ljubičica berite samo cvjetove.
2. Ako ste sigurni da su cvjetovi čisti ne trebate ih prati.
Ako cvjetove berete u blizini prometnica, nježno ih uronite u posudu sa slanom vodom, ostavite 10-ak minuta, a nakon toga ih dobro posušite na papirnatom ručniku.
3. U posudu stavite bjelanjak pa ga kratko izmješajte pjenjačom, tek toliko da se zapjeni.
4. U drugu posudu stavite fini kristal šećer.
Ako nemate fini kristal šećer možete grublji kristal šećer samljeti u benderu ili aparatu za kavu dok ne dobijete finiju teksturu.
5. Koristite čisti kist za bojanje. Uronite ga u bjelanjak pa nježno premažite cijelu površinu cvijeta zatim ga pospite šećerom i licem okrenutim prema dolje položite na pladanj obložen papirom za pečenje.
6. Cvjetove ostavite da se suše 1 dan.
Ljubičicama je dovoljan jedan dan da se osuše, a za cvijeće debljih listova trebati će nešto duže vremena.
Ušećerenim ljubičicama ukrasite vaše proljetne deserte.
