Sastojci:
- 150 g pancete
- 1 dl maslinovog ulja
- 2 luka
- 4 češnja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 500 g slanutka
- 150 g mrkve
- 250 g krumpira
- 50 g korijena celera
- 2 žlice pasirane rajčice
- sol, papar
- 1 mala žličica ljute paprike
- 4-5 listova peršina
- 1 l vode
Priprema:
1.Nakon što se namakao cijelu noć, slanutak operite i kuhajte oko 1 sat te ocijedite.
2.U međuvremenu očistite i narežite luk, češnjak i peršin. Krumpir, mrkvu, korijen celera i pancetu narežite na kockice.
3.Najprije popržite pancetu. Kad ispusti masnoću dodajte maslinovo ulje i luk pa dinstajte dok luk ne omekša.
4.Podlijte bijelim vinom.
5.Kad vino ishlapi dodajte sitno sjeckani češnjak, mrkvu, krumpir, slanutak i korijen celera. 6.Promiješajte, pirjajte par minuta pa dodajte dvije žlice pasirane rajčice i podlijte s malo vode. 7.Dodajte ljutu papriku pa nastavite dinstati još pet minuta.
8.Sve zalijte vodom, posolite i popaprite po želji. Dodajte još i sjeckani peršin. Poklopite i kuhajte otprilike jedan sat. Varivo je gotovo kad su krumpir i mrkva mekani.
9.Na samom kraju izvadite par žlice kuhanog slanutka i krumpira, zdrobite ih, dodajte tekućine i promiješajte pa sve vratite u lonac i na taj način ugustite varivo.