Sastojci:
- 400 g crvenog graha (sačuvajte vodu)
- 400 g bijelog graha (sačuvajte vodu)
- 800g kobasica
- 4 svježe crvene rog paprike
- 400 g crvenog luka
- 200 g svježe rajčice (može i pelati)
- 4 češnja češnjaka
- 1 vezica svježeg peršina
- chili papričice (po želji)
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 žlica slatke crvene paprike
- sol
- papar
Postupak:
- Za ovo jelo možete koristit suhi grah koji prethodno treba namočiti ili grah iz konzerve.
Ako koristite suhi grah namočite ga u zasoljenoj vodi i ostavite u hladnjaku da se namače preko noći. Nakon toga vodu bacite, isperite grah i kuhajte ga dva sata na laganoj vatri.

2. U tavu stavite ulje i popržite sjeckani luk. Kad omekša i postakleni dodajte češnjak i pržite još par minuta.
3. Zatim u tavu dodajte rajčice i kuhajte još 5 minuta.
4. Nasjeckajte ostale namirnice. Kobasice na kolutiće, papriku na trakice, a chili papričice usitnite nožem, pospite slatkom paprikom i sve zajedno izmiješajte u većoj zdjeli.
5. Začinite sa solju i paprom.
6. Prebacite u nauljenu vatrostalnu posudu ili lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta na 220˚C ili dok grah ne dobije laganu koricu.
7. Ako vam se smjesa čini pregusta možete dodati malo vode ili ako je prerijetko smanjite temperaturu i produžite pečenje dok tekućina ne ishlapi.
8. Zapečeni grah pospite nasjeckanim listićima peršina.